Csökkentse optikai kiadásait a Medicover Egészségpénztáron keresztül!

A Medicover Egészségpénztári tagság előnyei:

 

+ 10% azonnali kedvezmény* járhat a Medicover Optikában történő vásárlásokra, valamint a Medicover által nyújtott egyéb egészségügyi szolgáltatásokra;
+ 20% adójóváírást vehet igénybe a befizetések után, akár évi 150.000 Ft összegben;
+ Ingyenes fogászati szűrést* biztosít a Medicover Fogászat évente egyszer.

*A kedvezmények a Medicover Egészségpénztár tagjai és szolgáltatásra jogosultként megjelölt közeli hozzátartozói, családtagjai számára egyaránt elérhetők. 
A 10% Medicover engedmény az akciós árú szolgáltatásra nem vonatkozik, egyéb kedvezménnyel nem összevonható. A kedvezmények további részleteiről itt olvashat. 

Az optikai vásárlás összegének Medicover Egészségpénztáron keresztül történő kifizetésének menete:

1. Belépés a Medicover Egészségpénztárba

A belépéshez a Belépési nyilatkozat kitöltése, valamint a személyazonosító dokumentum, és a lakcímkártya csatolása szükséges.

2. A pénztári egyéni számlájának „feltöltése”

 • Annak érdekében, hogy a szolgáltatást a Pénztáron keresztül tudja kiegyenlíteni (Egészségkártyával vagy engedélyezéssel), fizessen be a Medicover Egészségpénztárba már a vásárlás előtt néhány nappal.
 • A feltöltendő összeg és a befizetés után járó adókedvezmény kiszámításában Kalkulátorunksegít, a pénztári költségekről és a felosztás szabályáról itt tájékozódhat.

3. Kedvezmények igénybevétele

 • A 10%-os kedvezmény azonnal érvényesíthető, a 20%-os adókedvezményt a következő évben kaphatja vissza pénztári számlájára, egy évben akár 150.000 Ft összegben.

4. Orvosi/Optometrista javaslat

 • A vonatkozó jogszabályok alapján orvos vagy optometrista által kiállított javaslat alapján lehetséges a szemüveg, kontaktlencse és (fényérzékenység esetén) napszemüveg megvásárlása a Pénztáron keresztül.
 • A javaslat letölthető a honlapról, de egyszeri alkalomra elfogadható más orvosi/optometrista szakmai bélyegzőjével ellátott dokumentum is.
 • A szükséges nyomtatvány akár a vásárlás előtt is beküldhető a Pénztárba, fontos, hogy a számla elszámolásakor ez a dokumentum rendelkezésre álljon.
Medicover Optika

5. Számla kiegyenlítése

 • Medicover Egészségkártyával
  Ha elegendő fedezet áll rendelkezésére az egészségpénztári számláján, úgy a Medicover Egészségkártyájával (vagy új belépőként a kártya megérkezéséig ún. engedélyeztetéssel) egyenlítheti ki a szolgáltatások árát.
 • Készpénzzel/bankkártyával
  Ha nincs elegendő fedezete és készpénzzel vagy bankkártyával fizet, úgy a számláját a kiállítás évét követő év december 31-ig benyújthatja elszámolásra a Pénztárba.Az elszámolhatóság feltétele, hogy a számla kiállításkor már a Pénztárunk tagja legyen, a számlát az igénybevevő (Pénztártag vagy szolgáltatásra jogosultja) nevére és címére kérje, valamint rendelkezzen orvosi/optometrista javaslattal.

Legyen Ön is a Medicover Egészségpénztár tagja, és éljen a költségcsökkentés lehetőségével!