Medicover családi biztosítás 20% adókedvezménnyel

A Medicover Biztosítóval Családtagjaira, illetve saját magára a vállalati csomagemelésként kötött plusz szolgáltatást finanszírozó egészségbiztosítások díja 20% adójóváírási lehetőséggel számolható el a Medicover Egészségpénztáron keresztül.

Fontos tudnivaló, hogy ezek a családi biztosítások kizárólag a Medicover Egészségpénztáron keresztül finanszírozhatóak, más Pénztáron keresztül erre nincs lehetőség, ezért akkor is érdemes Pénztárunkba belépni, ha már más pénztárnak is a tagja.

A Biztosítás Medicover Egészségpénztáron keresztüli finanszírozásának előnyei:

  • 20% adókedvezményben részesülhet a pénztári befizetése után, tehát ha a biztosítás díját a Pénztáron keresztül* egyenlíti ki. (Az adókedvezmény a következő évben kerül a pénztári számlájára.)
  • az adómegtakarítás mértéke egy adott évben akár 150.000 Ft is lehet.

*A biztosítási díj elszámolhatósága céljából a Pénztárba befizetendő összeg, illetve a befizetés után járó adókedvezmény kiszámításában KALKULÁTORUNK nyújt segítséget.

A Medicover Egészségpénztári tagság további előnyei:

  • 10% kedvezményre is jogosulttá válhat a Medicovernél a biztosításon kívül igénybe vett egyes egészségügyi szolgáltatások listaárából, saját maga és a Pénztárba bejelentett közeli hozzátartozói számára is,
  • ingyenes éves egyszeri fogászati szűrést vehetnek igénybe a pénztártagok és szolgáltatásra jogosultjaik a Medicover Fogászatokon.

A Medicover Egészségpénztár tagjai által igénybe vehető kedvezmények részleteiről itt olvashat.

A biztosítási díj elszámolása a pénztáron keresztül

1. Belépési nyilatkozat kitöltése (amennyiben még nem pénztártag)

  • a nyilatkozathoz kérjük csatolja a személyazonosítóját, és a lakcímkártyája másolatát, és
  • ne felejtse el itt is feltüntetni szolgáltatásra jogosultként a biztosításba bevonandó családtagjait

2. Felhatalmazói nyilatkozat kitöltése

Ebben bízza meg a Pénztárt, hogy a biztosítás díját az egyéni számlája terhére számla ellenében kifizethesse a Biztosítónak.

3. Biztosítási csatlakozási nyilatkozat kitöltése új családtag bevonása vagy csomagemelés esetén

Új családtag biztosításba való bevonása vagy csomagemelési igény esetén kérje a Biztosító nyomtatványát Munkáltatójától.  Fontos: a már korábban megtörtént csomagemelésre és a bevont közeli Családtagokra nem kell a nyilatkozatot újra kitölteni.

4. Nyilatkozatok beküldése

Kérjük a nyilatkozatokat és a szükséges okmánymásolatokat a Medicover Egészségpénztárba elküldeni:

5. Befizetés a Pénztárba

Kérjük, hogy amennyiben a Medicover Egészségpénztáron keresztül szeretné fizetni a biztosítás díját, úgy a Kalkulátor számítása alapján a „Pénztárba befizetendő összeget” a Pénztár számlaszámára mielőbb utalja át, hogy mire a Biztosító a számlát kiállítja és a Pénztárba küldi, a szükséges fedezet rendelkezésre álljon.

 

Bankszámlaszám: Medicover Egészségpénztár 12001008-01667874-00100002

A közlemény rovatban tüntesse fel nevét, pénztártól kapott tagi azonosítóját (első utalásnál a születési dátumát), valamint „egyéni befizetés biztosítási díjra” megjegyzést.

 

A biztosítás fizetési gyakorisága a családtagi biztosítás szerződésében foglaltak szerint lehet negyedéves, féléves vagy éves is. Ettől függetlenül a Pénztárba lehet előre rendszeresen és havonta is befizetni, hogy mire a Biztosító számlája megérkezik, már megfelelő összeg áll rendelkezésre a számláján a díj kiegyenlítésére.

Javasoljuk, lépjen be a Medicover Egészségpénztárba és éljen a költségcsökkentés lehetőségével!