Medicover biztosítások jelentős kedvezményekkel

20% adójóváírási lehetőséggel és egyedi, Biztosító által nyújtott kedvezménnyel számolható el a Medicover Egészségpénztáron keresztül a Medicover Biztosítóval Családtagjaira, illetve saját magára a vállalati csomagemelésként kötött plusz szolgáltatást finanszírozó egészségbiztosítások díja.

Fontos tudnivaló, hogy ezek a családi biztosítások kizárólag a Medicover Egészségpénztáron keresztül finanszírozhatóak, más Pénztáron keresztül erre nincs lehetőség, ezért akkor is érdemes Pénztárunkba belépni, ha már más pénztárnak is a tagja.

A Medicover Egészségpénztári tagság előnyei:

 • 20% adókedvezmény: a befizetések után, egy évben akár 150.000 Ft összegben, így amennyiben valamely szolgáltatást nem fedez a biztosítás, azokat is javasolt a Pénztáron keresztül kiegyenlíteni;
 • 5% kedvezményt nyújt a Medicover Biztosító a kiterjesztés díjából* azon ügyfelek számára, akik a biztosítási díjat a Medicover Egészségpénztáron keresztül fizetik ki. Példa a megtakarítás összegére:
Medicover
Példa csomag
Medicover Biztosítás kiterjesztésének alapdíja/fő 100 000 Ft
20% adókedvezmény (befizetés évét követően) 20 000 Ft
Biztosítás tényleges költsége (kedvezmények figyelembevételével) 80 000 Ft

* A kedvezménynek köszönhetően nem kell a pénztári működési költséggel kalkulálni, mindössze egy egyszeri pénztári belépési díj (2.000 Ft) merül fel többletköltségként, amennyiben még nem tagja a Pénztárnak.

 • 10% Medicover kedvezmény a vizsgálatok, fogászati kezelések, optikai vásárlások díjából;
 • 5% kedvezmény a Medicover Gyógyszertári vásárlásokból;
 • Ingyenes éves egyszeri fogászati szűrés a Medicover Fogászatokon;
 • Ingyenes látásvizsgálat a Medicover Optikákban;
 • Nincs korhatár és létszám korlát: a kedvezményeket – a pénztártag révén – a családi kiterjesztésbe nem bevont/nem bevonható hozzátartozók is igénybe vehetik, így pl. szülő, nagyszülő, testvér is élhet a lehetőséggel.

A Medicover Egészségpénztár tagjai és szolgáltatásra jogosultjai által igénybe vehető kedvezmények részleteiről itt olvashat.

A biztosítási díj elszámolása a pénztáron keresztül

1. Belépési nyilatkozat kitöltése (amennyiben még nem pénztártag)

 • a nyilatkozathoz kérjük csatolja a személyazonosítóját, és a lakcímkártyája másolatát, és
 • ne felejtse el itt is feltüntetni szolgáltatásra jogosultként a biztosításba bevonandó családtagjait

2. Felhatalmazói nyilatkozat kitöltése

 • Ebben bízza meg a Pénztárt, hogy a biztosítás díját az egyéni számlája terhére számla ellenében kifizethesse a Biztosítónak.

3. Biztosítási csatlakozási nyilatkozat kitöltése új családtag bevonása vagy csomagemelés esetén

 • Új családtag biztosításba való bevonása vagy csomagemelési igény esetén kérje a Biztosító nyomtatványát Munkáltatójától.  Fontos: a már korábban megtörtént csomagemelésre és a bevont közeli Családtagokra nem kell a nyilatkozatot újra kitölteni.

4. Nyilatkozatok beküldése

Kérjük a nyilatkozatokat és a szükséges okmánymásolatokat a Medicover Egészségpénztárba elküldeni:

5. Befizetés a Pénztárba

A biztosítási díj összegét – új belépő esetén egyszeri 2.000 Ft belépési díjjal növelve – a Medicover Egészségpénztár alábbi bankszámlaszámára utalja át.

Bankszámlaszám: Medicover Egészségpénztár 12001008-01667874-00100002

A közlemény rovatban tüntesse fel nevét, pénztártól kapott tagi azonosítóját (első utalásnál a születési dátumát), valamint „egyéni befizetés biztosítási díjra” megjegyzést.

Fontos tudnivaló: a biztosítási csomagja csak akkor lép hatályba, ha annak összegét időben megfizeti és a szükséges nyomtatványok hiánytalanul kitöltve beérkeztek a Biztosítóba és a Pénztárba.

A biztosítás fizetési gyakorisága a családtagi biztosítás szerződésében foglaltak szerint lehet negyedéves, féléves vagy éves is. Ettől függetlenül a Pénztárba lehet előre rendszeresen és havonta is befizetni, hogy mire a Biztosító számlája megérkezik, már megfelelő összeg áll rendelkezésre a számláján a díj kiegyenlítésére.

Javasoljuk, lépjen be a Medicover Egészségpénztárba és éljen a költségcsökkentés lehetőségével!