A Medicover Egészségpénztár tagjaként az egyéni számláján lévő egyenleget bármikor felhasználhatja szerződött egészségpénztári szolgáltatónknál, a Medicovernél. A szolgáltatásokat a Pénztártag vagy bejelentett szolgáltatásra jogosult közeli hozzátartozója veheti igénybe.

Az igénybevett szolgáltatást készpénzzel/bankkártyával, valamint – megfelelő fedezet esetén – közvetlenül az egészségpénztári számlájáról (engedélyeztetés formájában) egyenlítheti ki.

A készpénzes/bankkártyás fizetés esetén a számlát a Pénztártagnak kell benyújtania a Pénztárba, ha azt szeretné az egészségpénztári számlája terhére elszámolni.

Tudnivalók a számla kiállításáról és befogadásáról:

Az egészségügyi szolgáltatások számláit a Pénztár nevére, címére és adószámának feltüntetésével kell kiállítani: Medicover Egészségpénztár, 1134 Budapest, Váci út 29-31., adószám: 19155940-1-41.

A számlán minden esetben fel kell tüntetni a Pénztártag vagy a szolgáltatásra jogosult nevét és a pénztártagi azonosítóját.

A Pénztár csak eredeti számlát, illetve a számlát kiállító egészségpénztári szolgáltató által hitelesített másolatot fogad el.

A Medicover Egészségpénztár a számlákat legkésőbb a kiállítás évét követő év december 31. napjáig fogadja be. Kérjük, hogy a számlá(ka)t abban az esetben nyújtsa be a Pénztárba, amennyiben az elszámolni kívánt összeg egyéni számláján a benyújtáskor vagy azt követően várhatóan max. 45 napon belül a rendelkezésére áll.

Az egészségpénztári számláit postai úton az alábbi címre kérjük postázni: Medicover Egészségpénztár, 1134 Budapest, Váci út 29-31.

A benyújtott számla(k) összegét a Pénztár – elegendő fedezet esetén max. 15 napon belül – utalja a megadott belföldi lakossági folyószámlájára, a Pénztártag egészségpénztári számlája terhére.

letoltheto-dokumentum

Tudnivalók közvetlenül az egészségpénztári számláról történő fizetésről

Az egészségügyi szolgáltatást – elegendő fedezet esetén – lehetősége van a Medicover Klinikákon a helyszínen, közvetlenül az egészségpénztári számlájáról is kifizetni (engedélyeztetéssel).

A közvetlenül az egészségpénztári számláról történő fizetési igény esetén fontos, hogy a szolgáltatás igénybevétele előtt pár nappal előre fizessen be a Medicover Egészségpénztárba, vagyis „töltse fel” pénztári számláját akkora összeggel, hogy a szolgáltatás díjára a fizetéskor elegendő fedezete legyen.

Jó tudni: Közvetlenül az egészségpénztári számláról történő fizetés esetén 10% kedvezményt kap valamennyi Pénztártagunk a Medicover szolgáltatásaiból! A kedvezmény igénybevételének feltételeiről itt olvashat.

Az egyéni számláról történő engedélyeztetést a Medicover munkatársai végzik, a Pénztártag vagy a Szolgáltatásra jogosult jelenlétében, a Pénztártag egyéni számlájának terhére. Egészségpénztári fizetés esetén a számlát minden esetben a Szolgáltató nyújtja be a Medicover Egészségpénztár részére, a kifizetés is az engedélyeztetés alapján a Szolgáltató részére történik meg.